آیا بدون توسل به خشونت میتوا� به انجام اصلاحات اجتماعی امیدوار بود؟
نویسندهٔ کتاب حاضر درصدد است با ارائه گزارشی کاملا علمی و مستند از دو رویداد بزرگ تاریخی عصر که یکی در شرق و دیگری در غرب عالم رخ داده است، به پرسش بالا پاسخ گوید.
بخش اول کتاب شرح زندگی و شکل گیری مبارزات بدون خشونت گاندی درهند و لوترکینگ در آمریکاست. بخش دوم هم که تقریبا دوبرابر بخش ابتداییه متن کامل سخنرانی ها و مصاحبه هایشان به تفکیک موضوعات مختلفه که البته مقداری طولانیه و بعضی قسمت ها چندبار تکرار شده!.
گاندی و سپس به پیرو او لوترکینگ، معتقدند : عدم خشونت هدف نیست بلکه هدف، حقیقت است اما برای جلوه گر ساختن حقیقت بین روابط انسان ها راهی جز به کارگیری عدم خشونت دراختیار نداریم. . خشونت درنهایت شکست میخورد و همه را تباه میکند. دلیلی که نمیتوان فلسفه ی چشم در برابر چشم را پذیرفت اینست که درنهایت آن، همه ی انسان ها نابینا خواهند شد!
بخش اول کتاب که اختصاص داشت به زندگینامه گاندی و کینگ جذاب تر بود. بخش دوم نویسنده بخش هایی از سخنرانی ها رو آورده بود که مطالب تکراری کم نداشت. انتظار داشتم سخنرانی ها و آموزه هاشون در قالب همون زندگی نامه ها بیان بشه که خواننده ترتیب زمانی سخنرانی ها رو هم بدونه. این پراکندگی بخش دوم علی رغم کلی نکته مفید چندان جالب نبود.
مهاتما گاندی و مارتین لوتر کینگ قدرت مبارزه عاری از خشونت مری کینگ
"لوتر کینگ" و "گاندی" دو سردمدار قدرت نافرمانی های مدنی و مبارزات بدون خشونت در جهان هستند. گاندی رهبر مبارزان هند در برابر استعمار انگلیس بود و کینگ با الگو برداری از او،مبارزات علیه تبعیض نژاد در امریکا را هدایت نمود.در این کتاب فصل هایی به بررسی زندگی شخصی این دو نفر و همچنین شرایط اجتماعی زمان ان ها می پردازد و سپس شروع به توضیح شیوه شروع نهضت ها و پیگیری ان ها و نهایتا نتایج به جا مانده از ان ها می کند. به شخصه علاقه ای به مطالعه زندگی نامه ندارم،اما این کتاب بسیار جذاب بود و شکل جدیدی از رفتار و شخصیت اجتماعی رو بهم معرفی کرد که به نظرم الگوهای بسیار کمک کننده ای هستن؛ادم هایی که با پشتکار و اراده، به باورهای عمومی شک می کنن و برای ازادی و حق زندگیشون مبارزه میکنند، ادم هایی که به اهداف و خواسته هاشون ایمان دارن و هرگز در راه رسیدن به اون ها تردید نمیکنند.
کتاب در سه بخش تقسیم شده و البته یک سری بخش های کتاب حذف شده به علت اینکه مترجم اهمیتی در آن برای دانشجویان ندیده در بخش اول مبارزات گاندی توضیح داده میشود و در بخش دوم مبارزات کینگ و در بخش آخر بیشتر به سخنرانی های این فرد با موضوع مبارزه عاری از خشونت پرداخته شده. کتاب شور هیجان مبارزات این دو نفر رو از بین برده بود شاید مشکل از ترجمه بود